"VICTUS"

(AMMAME i PALLAPUPAS)

El dilluns 10 d’Octubre del 2016 per la tarda entre els actes per celebrar el DMSM a Olot, amb la meva germana i el meu cunyat vàrem anar a veure l'obra de teatre “Vínculos” interpretada per AMMAME i PALLAPUPAS.

L'entrada només valia la donació voluntària que volguéssim fer.

L'obra es feia en una petita sala on l'escenari i la platea estaven al mateix nivell.

A la platea hi havia una quarantena de cadires en semi cercle en diferents files.

A banda i banda de  “l’escenari“ hi havia dues files de cadires en línia ocupades pels actors (persones grans) vestits tot de negre i amb un mocador vermell que alguns portaven com a corbata, d'altres com a fulard o llacet.

L’actuació començava amb una mare que portava la seva filla, que representava una adolescent no gaire conscient de la seva malaltia, a veure al psiquiatre. Des de aquí, es desenvolupava una història familiar per molts dels assistents a la funció, en la que intervenien, a part de mare: la filla, la psiquiatre, l'avia (ja gran, amb començament d'Alzheimer), dues tietes, un cunyat i, fins i tot, un veí; tots ells escenificant les difícils relacions entre personals.

Vist des de fora, hi havia moments una mica surrealista que et feien somriure pel punt d’exageració.

Al final de l'acte, la dinamitzadora de l’espectacle ens va preguntar als assistents qui era, al nostre parer, la persona que havia patit més i en quin moment de l’obra ho havíem detectat. Ens va donar l'oportunitat d'interpretar l'escena, fent els canvis pertinents.

Vaig sortir encantat; tant pel tema tractat com per la manera de fer-ho i per l’actuació dels actors.

Molt i molt recomanable.


 

David Javier Antelo Aragón.

14 d’Octubre 2016