LA SALUT MENTAL A LA NOVA BIBLIOTECA CARLES RAHOLA DE GIRONA

 

LA SALUT MENTAL A LA NOVA BIBLIOTECA CARLES RAHOLA DE GIRONA

 

 

Un nou equipament com aquest és sempre una bona noticia per a una ciutat, especialment, per a una ciutat com Girona, amb una biblioteca pública que s'havia quedat petita i es converteix així en la biblioteca més gran de Catalunya, amb una inversió total de 15 milions d'euros en la construcció de l'edifici.

 

La nova biblioteca està ubicada en ple centre de la ciutat i ocupa més de 8.000 m2, distribuïts en tres plantes amb sis originals jardins interiors decorats amb herbes silvestres, amb grans finestrals, la qual cosa li dóna molta lluminositat als espais. Com era d'esperar, està equipada amb l'última tecnologia disponible i un disseny d'interiors modern, ple de racons agradables i acollidors, ideals per l'estudi o la lectura. La biblioteca ha estat ideada amb l'objectiu que sigui un equipament de referència al territori i té com objectiu declarat «acompanyar l'aprenentatge al llarg de la vida, fomentar i propiciar el plaer de la lectura i disposar de qualsevol tipus d'informació per al coneixement individual i col·lectiu amb la finalitat de contribuir al desenvolupament d'individus i societats més lliures». El fons de la col·lecció compta amb prop de 300.000 documents i, especialment, hem de destacar un aspecte significatiu per a aquest bloc i és que, com una de les àrees d'especialització, compta amb una secció de salut mental, el qual constitueix un dels temes prioritaris de la biblioteca i la ciutat (a més d'arts escèniques, cuina i cultura jueva).

 

Es poden trobar a més tota mena de seccions, aules de formació i d'informàtica, espai per a exposicions, dos auditoris, cafeteria... Us convidem, tant a pacients com a professionals, a visitar aquest nou equipament i aturar-vos a explorar el que podreu trobar en la seva secció de salut mental. Llegeix més i xerra menys. Si no pots dormir, no comptis xais, llegeix. Sempre tingues un llibre a mà. No miris la tele, agafa un llibre. Llegeix per diversió, però sobretot, per informar-te. Obre la teva ment a nous horitzons. Viatja amb la paraula. Ves a les biblioteques!

 

 

Biblioteca Carles Rahola

C/ Emili Grahit 4-6, Girona